Mozaieken

Voor mozaïeken kun je kiezen uit keramische tegels of mozaïekstenen van glasOnder de knop mogelijkheden kun je lezen wat wij jou kunnen bieden met deze materialen.

Keramische tegels:

Keramische tegels zijn er in talloze kleuren en zijn meestal glad en mat geglazuurd.
Sommige mensen vinden het werken met keramische tegels prettiger omdat de tegels groter zijn en deze daardoor meer in eigen vormen te knippen zijn. Het nadeel van een keramische tegel is, ze zijn minder slijtvast, poreus en daardoor niet vorstbestendig, en hierdoor minder/niet geschikt voor buitenprojecten.

Voor inspiratie kunt u kijken onder de knop voorbeelden of klik hier

 

Glas mozaïekstenen

Mozaïekstenen van glas hebben dezelfde kenmerken als van glas, ze zijn sterk, slijtvast, vorst en hittebestendig en waterdicht. Ze zijn te koop in 1x1cm, 2x2cm en in 2,5×2,5cm in zeer veel kleurtinten. Ook zijn ze verkrijgbaar met goudnerfjes, met een iridiserend laagje en met glitters.

De steentjes worden los verkocht of zitten op matjes van plastic of papier geplakt. Deze kun u eenvoudig losweken door ze even in warm water te leggen. De mozaïekstenen zijn aan de voorzijde glad en aan de achterzijde geribbeld dit zorgt voor een betere hechting met de lijm.